We merken dat er problemen zijn tijdens de onderhoudswerken aan onze website. Daarom schakelen we terug naar de vorige versie, waarbij je moet inloggen met je oude login. Indien je niet kan bestellen, stuur gerust een mail naar info@belprinto.be. Onze excuses voor dit ongemak!

Maak gratis je eigen communie- of lentefeestkaarten Kaarten | 15-02-2024

Ben jij reeds begonnen met het voorbereiden van het lente- of communiefeest van je kapoen? Voorzie je graag een leuke uitnodiging of een herinnering vol foto’s? Heb je de beelden wel, maar weet je niet meteen wat ermee te doen? Geen zorgen, Belprinto helpt je op weg!
 

1.     Maak gebruik van Canva.com

Dit is een gratis platform dat je perfect kan gebruiken om een drukklaar bestand te ontwerpen.

2.     Kies je formaat

Wanneer je naar Canva surft, zal je rechts bovenaan de knop ‘Een ontwerp maken’ terugvinden. Hier kan je een aangepast formaat selecteren. Bij Belprinto vinden we een staand A6 (148 x 105 mm) ideaal voor een uitnodiging. Maar je kan hier gerust van afwijken. Let wel, wanneer je via Canva een aangepast formaat ingeeft, staat de eenheid automatisch op pixels. Dit dien je naar millimeter aan te passen.

3.     Laat je creativiteit de vrije loop

In de kolom links vind je tal van mogelijkheden. Zo kan je eigen afbeeldingen of foto’s uploaden, vormen en teksten toevoegen en zelfs op zoek gaan naar passende sjablonen en elementen in de Canva beeldenbank.

Wil je een kaartje dat aan beide zijden bedrukt wordt? Klik dan op het plussymbooltje in de rechterbovenhoek van je canvas om een pagina toe te voegen. Dit wordt de versozijde van je ontwerp.

4.     Hou rekening met de afloop

We leggen het even uit. Stel, je maakt een tekening op een blad papier en probeert deze met een schaar uit te knippen. Uiteraard wil je vermijden dat er witte randjes rond de tekening blijven, maar hoe voorzichtig je ook bent, helemaal perfect gaat dat nooit. Zo ook met onze snijmachine.

Om dit op te lossen voeg je aan elke zijde van het ontwerp 3mm marge toe. Dit is de bleed of afloop en stelt ons in staat om jouw ontwerp te produceren zonder witte randen.

Wat betekent dit voor jouw ontwerp? Wel, in Canva kan je deze marge visualiseren door links bovenaan op ‘Bestand’ te klikken. Onder ‘Instellingen bekijken’ vind je de optie ‘Afloop afdrukken tonen’. Wanneer je deze optie aan zet, zal je stippellijnen op je ontwerp zien verschijnen. Dit zijn de lijnen waarop wij later zullen snijden. Het is dus belangrijk dat tekst en logo’s ver genoeg van deze stippellijnen geplaatst worden. Achtergrondkleuren en minder belangrijke afbeeldingen dienen dan weer voorbij de stippellijnen te lopen. Zo zullen ze tot tegen de rand van jouw uiteindelijke kaartje geplaatst zijn.

5.     Download je ontwerp

Klik hiervoor rechts bovenaan op ‘Delen’. Onderaan het scherm dat verschijnt, vind je de optie ‘Downloaden’. Selecteer ‘PDF – Afdrukken’ als bestandstype. Vink de optie ‘Bijsnijdmarkeringen en afloop’ aan en zorg ervoor dat ‘Pdf plat maken’ uit staat. Klik op ‘Downloaden’ et voila, daar is jouw drukklare bestand!

6.     Maak je Belprinto configuratie

hiervoor naar Belprinto.be en kies onder producten voor ‘kaarten’. Hier kan je de configuratie van je kaartje doorlopen. Voor een leuke uitnodiging met sprekende foto’s raden wij het volgende aan:

  • Formaat: A6
  • Oriëntatie: staand
  • Vouwwijze: geen
  • Kleur en bedrukking: Q/Q (Dubbelzijdig full color)
  • Materiaaltype: Magno Silk 350
  • Laminaat / UV: geen

Volg deze link om dit meteen in te laden: https://bit.ly/3OJHXgE

Ga je liever voor iets anders, maar heb je nog vragen? Geen probleem, onze customer service helpt je met plezier verder.

Plaats je Belprinto bestelling

Klik op ‘Bestellen’ om in je winkelmandje terecht te komen. Hier zal je de knop ‘bestand uploaden’ terugvinden. En zo kan je, je raadt het al, je pdf-bestand aan je bestelling toevoegen. De rest wijst zichzelf uit. Doorloop de verschillende stappen voor levering en betaling en voor je het weet, is jouw Belprinto bestelling bevestigd. Proficiat, jouw unieke kaartjes worden binnen enkele werkdagen geleverd!