Momenteel gratis verzending! 

Laat je niet voor de gek houden!

1 april, poisson d’avril, April Fools’ Day. Het is zo ver. De dag om je veters extra stevig vast te knopen, sceptisch te zijn wanneer een collega je vraagt een boodschap te doen en in het algemeen bij de pinken te blijven, is aangebroken. We geven je graag wat tips and tricks om deze dag heelhuids door te komen.

Tip 1: Ken de klassiekers

"Hi, je veter is los!" De ultieme rode vlag op een dag als vandaag. Denk na. Kan je veter los zijn? Heb je zelfs schoenen met veters aan? Hoe stevig heb je ze eerder vastgeknoopt? Maak een goede inschatting alvorens naar beneden te kijken, want voor je het weet, ben jij het mikpunt van de oudste grap aller tijden. 

Is iemand in je omgeving op zoek naar een glazen bijl of droge sneeuw? Snel ze niet te hulp. Deze onmogelijke boodschap is er enkel om je belachelijk te maken. Geloof ons, we've been there...

Plan gedurende de dag enkele momenten in om je rug te checken. Die gevreesde aprilvis kan elk moment opduiken. We geven het toe, het is hilarisch om je collega vol zelfvertrouwen een meeting te zien binnenstappen met een felgekleurde vis op z'n hemd gekleefd. Maar je wil niet in hetzelfde schuitje terechtkomen. Neem je voorzorgen!

Tip 2: Neem het heft in eigen handen

Ok, we zijn bevooroordeeld, maar bij Belprinto geloven we dat ook op een dag als vandaag drukwerk een oplossing kan bieden. Zowel voor 1 april-lovers als 1 april-haters hebben we een suggestie. 

Stel, je wil niets met deze dag te maken hebben. Je kijkt er al maanden tegenop en werd deze morgen wakker met een onbehagelijk gevoel. Wat dacht je van een duidelijke waarschuwing? Een affiche die de lading helemaal dekt, zal vrienden, familie én collega's zeker afschrikken.

Keek je net uit naar deze dag vol humor en grappen? Neem dan deel aan de actie! Stuur bijvoorbeeld een uitnodiging voor je pensioensfeest uit. Of kondig je huwelijk met een collega aan. Wedden dat de felicitaties zullen binnenstromen?

Tip 3: Het is maar 1 dag

Ben je ondanks onze tips toch met beide voeten in de val getrapt? Niets aan te doen. Herinner jezelf eraan dat 2 april er snel aankomt en dat de tenenkrommende schaamte die je voelt ook zal slijten. Zie het als een levensles, volgend jaar zal je hier niet meer voor vallen! Je zou de grappenmaker eigenlijk moeten bedanken. Stuur hem of haar misschien een kaartje?